Ενημέρωση

Με κατάνυξη εορτάσθηκαν τα Χριστούγεννα στη Νεάπολη

Την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου το εσπέρας, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας χοροστάτησε στον Εσπερινό των Χριστουγέννων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγίας.

Ανήμερα της Εορτής, τελέστηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα η Ακολουθία του Όρθρου των Χριστουγέννων, η οποία ξεκίνησε από τις πρώτες πρωινές ώρες (4.30), με τη συμμετοχή πολλών πιστών. Μετά το Ευαγγέλιο, ανεγνώσθη η Εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου για την Εορτή των Χριστουγέννων υπό του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Πανοσ. Αρχιμ. Τίτου Ταμπακάκη. Εγκύκλιος Χριστουγέννων 2017 ΜΜΕ

Προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος τίμησε τον Πρωτοψάλτη του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Μεγάλης Παναγίας κ. Μιχαήλ Γωνιωτάκη για τα 33 χρόνια της ιεροψαλτικής διακονίας του στην Ενορία με τον Τίμιο Σταυρό του Αποστόλου Παύλου και του Αποστόλου Τίτου της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης. Ακολούθως, ο κ. Γωνιωτάκης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την τιμή που του επεφύλαξε, καθώς και τους ιερείς, τους ψάλτες και τους ενορίτες του Ιερού Ναού Μεγάλης Παναγίας για την αγάπη που επέδειξαν προς το πρόσωπό του όλα αυτά τα χρόνια.

 

Back to top button