Ενημέρωση

Με λαμπρότητα εορτάσθηκαν τα Θεοφάνεια

Το Σάββατο 6 Ιανουαρίου, ανήμερα της μεγάλης Δεσποτικής Εορτής των Θεοφανείων, ο Σεβασμιώτατος Πομενάρχης μας κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος της πόλεως Αγίου Νικολάου και τέλεσε τον Αγιασμό των Υδάτων. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας σχηματίσθη πομπή από όλους τους ιερείς της πόλεως του Αγίου Νικολάου, η οποία κατέληξε στο λιμάνι, όπου κατεδύθη ο Τίμιος Σταυρός. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε προς όλους τον φωτισμό του Επιφανέντος Θεού και συνεχάρη τους 16 νέους και παιδιά που βούτηξαν στα παγωμένα νερά, τονίζοντάς τους ότι το συγκεκριμένο έθιμο σε συνδυασμό με τη μυστηριακή ζωή φανερώνει το ήθος και την παράδοση του τόπου μας.

Των ανωτέρω Ακολουθιών παρέστησαν ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνιος Ζερβός και οι Αντιδήμαρχοι κ. Δέσπω Καρνιαδάκη και Έφη Βελημβασάκη-Κοκολάκη, οι Βουλευτές Λασιθίου κ. Εμμανουήλ Θραψανιώτης και Πανίκος Καρατσής, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου κ. Εμμανουήλ Παπαδάκης, η Λιμενάρχης Αγίου Νικολάου κ. Δήμητρα Χασιώτη, εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος Αγίου Νικολάου και πλήθος πιστών.

Εν συνεχεία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος μετέβη στο Λιμεναρχείο Αγίου Νικολάου, όπου τέλεσε τον Αγιασμό και ευχήθηκε στην Λιμενάρχη κ. Δήμητρα Χασιώτη, τους Αξιωματικούς και τους εργαζομένους καλή και ευλογημένη χρονιά.

  

Back to top button