Ενημέρωση

Ἡμερίδα Κρητῶν Θεολόγων

Το μάθημα των Θρησκευτικών στα σχολεία ο τρόπος αναβαθμίσεώς του, ήταν το θέμα το οποίο απασχόλησε τούς Κρήτες Θεολόγους, οι οποίοι συνήλθαν το πρωί του Σαββάτου 9 Μαΐου 2009, στην αίθουσα του Εκκλησιαστικού Πνευματικού Κέντρου της Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως, για να παρακολουθήσουν την Ημερίδα την οποία διοργάνωσε ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Θεολόγων, υπό την αιγίδα και τη φιλοξενία της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου. Τις πατριαρχικές ευλογίες για την ευόδωση των εργασιών απέστειλε διά Πατριαρχικού Γράμματος ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης Κύριος Κύριος Βαρθολομαίος.
Θέμα τής ημερίδας ήταν «Το αίτημα για ανανέωση του θρησκευτικού μαθήματος». Εισηγητές ήταν η κα Όλγα Γριζοπούλου, δρ. θεολογίας και συγγραφέως σχολικών βιβλίων Θρησκευτικών η οποία μίλησε για τις «Εξελίξεις της ευρωπαϊκής θρησκευτικής εκπαίδευσης ως πλαίσιο των εξελίξεων του ελληνικού μαθήματος των Θρησκευτικών», ο κ. Σταύρος Γιαγκάζογλου, δρ. θεολογίας, Σύμβουλος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου που μίλησε για «Το Θρησκευτικό μάθημα μεταξύ παράδοσης και εκσυγχρονισμού,  προς μία νέα και διευρυμένη θεώρηση της φυσιογνωμίας του μαθήματος των Θρησκευτικών στο ελληνικό δημόσιο σχολείο» και ο κ. Γιώργος Στάθης Πάρεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου που μίλησε για το «Λόγος περί των "αυτονοήτων" του θρησκευτικού μαθήματος».
Πριν την έναρξη των εργασιών τελέσθηκε Θ. Λειτουργία, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως, χοροστατούντος του Σεβ.  Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ. Νεκταρίου, στην οποία έψαλε o χορός ιεροψαλτών "Κρήτες Μαΐστορες", υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Ι. Ν. Παναγίτσας Μασταμπά Ηρακλείου κ. Αντωνίου Πλαΐτη.
Παρευρέθησαν ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Νεκτάριος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου – Καστελίου και Βιάννου κ. Ανδρέας,  ο Επίσκοπος Κνωσού κ. Ευγένιος, ο σχολικός σύμβουλος φιλολόγων του Νομού Λασιθίου κ. Εμμ. Πολυζωάκης και άλλοι.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button