Ενημέρωση

Ο Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940

Με αισθήματα τιμής και εθνικής υπερηφάνειας για τους ήρωες του Έπους του ᾽40 εορτάσθηκε η 79η Επέτειος από την νικηφόρο αντιμετώπιση του ιταλού κατακτητή, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Εορτή της Αγίας και φωτοφόρου Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Το πρωί της Δευτέρας 28 Οκτωβρίου ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος, πόλεως Αγίου Νικολάου και τέλεσε Δοξολογία επί τη λαμπρά Εθνική Επετείω του Έπους του ᾽40.

       

Εν συνεχεία, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο Πεσόντων, στην πλατεία της πόλεως. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κ. Ιωάννη Γουλιδάκη, τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Αντώνιο Ζερβό αλλά και από εκπροσώπους πολιτικών, αστυνομικών και στρατιωτικών αρχών και τοπικών πολιτιστικών σωματείων. Η επιμνημόσυνη δέηση ολοκληρώθηκε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

            

Οι λαμπρές εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την καθιερωμένη στρατιωτική και μαθητική παρέλαση στις κεντρικές οδούς της πόλεως, συνοδεία της Φιλαρμονικής Αγίου Νικολάου.

                      

Back to top button