Ενημέρωση

Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος στην εορτή του Αγίου Ανδρέου του Ιεροσολυμίτου στην Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Γεράσιμος, στις 4 Ιουνίου, κυριώνυμο ημέρα της εορτής του  Αγίου Ανδρέα Αρχιεπισκόπου Κρήτης του Ιεροσολυμίτου, μετείχε της Πανηγύρεως του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Ιεράς Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου.

Στην ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ανδρέας, όπου προεξήρχε και της πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, συλλειτουργούντων των Σεβ. Αρχιερέων: Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεωργίου, Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου, Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου, Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου, Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμου και του Επισκόπου Ευμενείας κ. Ειρηναίου.

Συμπροσευχόμενοι εκ του Ιερού παρέστησαν ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίος και ο Επίσκοπος Κνωσού κ. Μεθόδιος. Προ της απολύσεως της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας ο Επίσκοπος Κνωσού κ. Μεθόδιος, εκφώνησε πανηγυρική ομιλία αναφερόμενος στο Βίο του Αγίου Ανδρέα. Στην συνέχεια, ο  οικείος Μητροπολίτης κ. Ανδρέας, στην προσλαλιά του ευχαρίστησε εκ βάθους καρδίας τους παρευρισκομένους αδελφούς Αρχιερείς, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της τοπικής Εκκλησίας, όλους όσους συνέβαλαν στην άρτια οργάνωση της πανηγύρεως και ευχόμενος στον ευσεβή λαό έτη πολλά ευλογημένα.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η βράβευση των αριστευσάντων μαθητών των σχολείων του Αρκαλοχωρίου για το σχολικό έτος 2022- 2023, από την Ιερά Μητρόπολη.

Back to top button