Ενημέρωση

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρων με όμιλο νέων στην Ι. Μητρόπολή μας

Την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρων επισκέφτηκε την Ιεράς Μητρόπολή μας συνοδεύοντας ομάδα νέων από την Μητρόπολή του, οι οποίοι επισκέφθηκαν την Ελλάδα για να γνωρίσουν από κοντά τον Ελληνορθόδοξο πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμα της Πατρίδας μας και τις απέραντες ομορφιές της.

Οι νέοι, οι περισσότεροι Έλληνες τετάρτης γενιάς, επισκέφθηκαν το Οροπέδιο Λασιθίου και το σπήλαιο του Κρητογενούς Δία στο Ψυχρό, την Ιερά Μονή Παναγιάς Καρδιωτίσσης Κεράς και τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχης μας κ. Γεράσιμο, ο οποίος τους  υποδέχθηκε με πολλή μεγάλη χαρά παραθέτοντάς του γεύμα στην Πλάκα της Ελούντας και κέρασμα στην πόλη του Αγίου Νικολάου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Μύρων ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη μας για την φιλοξενία και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και την ικανοποίηση όλων των παιδιών για τα όσα όμορφα και ευλογημένα έζησαν κοντά στην τοπική μας Εκκλησία. Με την σειρά του ο κ. Γεράσιμος επεσήμανε ότι είναι πολύ σημαντικό οι νέοι της Διασποράς να συνδέονται αγιοπνευματικά με τις ρίζες της καταγωγής τους, να γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα και ιστορία, συνεχάρη δε τον Σεβασμιώτατο κ. Μύρωνα για την πρωτοβουλία του αυτή, αλλά και για το σημαντικό ιεραποστολικό έργο που επιτελεί με στην μακρινή ήπειρο της Αυστραλίας.

Back to top button