Ενημέρωση

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος στα Ονομαστήρια του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου

Την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος μετέβη στο Καστέλι της Επαρχίας Κισάμου, επί τη ευκαιρία των Σεπτών Ονομαστηρίων του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου. Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο εορτάζων Ποιμενάρχης, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέου και Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού και συνευχομένων των Σεβ. Μητροπολιτών Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίου και Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου.

Εκ μέρους των συλλειτουργούντων και συνευχομένων Αρχιερέων ευχήθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Κατελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας, ο οποίος σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Σημαντική η σημερινή ημέρα της εορτής του Επισκόπου. Κύριο έργο του Επισκόπου είναι η τέλεση της Θείας Λειτουργίας, η Θεία Ευχαριστία. Η Θεία Λατρεία, η Θεία Ευχαριστία είναι αυτά τα οποία βλέπουμε, αυτά τα οποία ορώμεθα, αλλά είναι και πολλά άλλα  τα οποία δεν βλέπουμε, ή τα βλέπουν αυτοί που έχουν ανοιχτά τα μάτια της ψυχής. Αυτό που οι Πατέρες ονομάζουν εμπειρία και βίωμα. Ευχόμεθα και παρακαλούμε τον Θεό να σας ενδυναμώνει, να σας ενισχύει και  επευλογεί τον βίο σας. Να πορεύεστε μέσα στην χάρι του Θεού».

Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Αμφιλόχιος, με λόγους καρδιακούς-ευχαριστιακούς, καλωσόρισε, χαιρέτισε και ευχαρίστησε τους Σεβ. Αρχιερείς κατά την Θεία Λειτουργία, ευχαριστώντας τους «δια τα φιλάδελφα, ειλικρινή και ανύποκριτα αισθήματα», σημειώνοντας: «Εύχεσθε όπως μας αξιώσει ο Θεός να αποκτήσουμε αίσθηση όρασης Του. Νηπτική ζωή και εγρήγορση. Να έχουμε ψηλάφηση του Θεού. Εις τον ταπεινό Αρχιερατικό μας δόλιχο να μαρτυρούμε ότι δεχθήκαμε ρήματα ζωής αιωνίου εις την καρδιά μας».

Πρωτοσύγκελλοι και Ηγούμενοι απ΄ όλη την Κρήτη, οι Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως μας, ως και Κληρικοί εξ΄ άλλων Ιερών Μητροπόλεων της Μεγαλονήσου, Μοναστικές Αδελφότητες, όλοι οι Δήμαρχοι της Μητροπολιτικής Περιφέρειας Κισάμου και Σελίνου, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, οι Διοικητές των Στρατιωτικών και λοιπών Μονάδων του Νομού Χανίων, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι Αρχών, Φορέων και Συλλόγων, η Σχολική Κοινότητα της Κισάμου ως και πλήθος κόσμου από την ευρύτερη περιοχή μετείχε της Θείας Λειτουργίας, ευχόμενοι εις τον εορτάζοντα Ιεράρχη, ο οποίος εξέφρασε προς όλους ολόθυμες ευχαριστίες, ζητώντας «την προσευχή τους εις την ταπεινή του διακονία». Της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε μοναστηριακή φιλοξενία εις την γυναικεία Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής, Παρθενώνος.

Back to top button