Ενημέρωση

Ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος στον Άγιο Μύρωνα Ηρακλείου

Με την κανονική άδεια του Σεβασμ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε το πρωί του Σαββάτου 3 Αυγούστου, στον ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Μύρωνος, στο ομώνυμο χωριό του Νομού Ηρακλείου, όπου φυλάσσονται τα Ιερά Λείψανα του Κρητός Επισκόπου. Ο Ναός είναι κτισμένος πάνω από το σπηλαιώδες ασκητήριο του Αγίου Μύρωνος, απ’ όπου αναβλύζει αγίασμα.

  

Ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή της ημέρας κατά την οποία ο Ιησούς Χριστός μας προτρέπει να εστιάσουμε στην δική Του πραγματική πνευματική αγάπη και όχι στην αγάπη προς τους οικείους μας. Εξέφρασε δε την χαρά του που ευρίσκεται σε αυτόν τον ιστορικό και ευλογημένο από τον Άγιο Μύρωνα ιερό τόπο, ο οποίος  αποτελεί καύχημα για όλους τους χριστιανούς.

  

Περατώνοντας την ομιλία του ευχαρίστησε εκ βάθους καρδίας τον Σεβασμ. Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο για την άδεια που του έδωσε να τελέσει την Θεία Λειτουργία στον Ιερό αυτό Ναό. Ευχαρίστησε επίσης τον Εφημέριο του Ιερού Ναού για την θερμή υποδοχή και την ξενάγησή του σε αυτό το θαυματουργικό ιερό προσκύνημα της Κρήτης.

  

Back to top button