Ενημέρωση

Ποιμαντική Δραστηριότητα Γ’ Εβδομάδος Νηστειών

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος συνέχισε κατά την Γ’ Εβδομάδα των Νηστειών τις Ποιμαντικές του επισκέψεις σε Μονές και Ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως, ως εξής:

Χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου που τελέστηκαν την Δευτέρα 1 Απριλίου στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Νικηθιανού, την Τρίτη 2 Απριλίου στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Μαρδατίου και την Πέμπτη 4 Απριλίου στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Μοχού.

Προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Ιερό Ναό Αγίων Μυροφόρων της Ιεράς Μονής Κρεμαστών το πρωί της Τετάρτης 3 Απριλίου και στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως το πρωί της Παρασκευής 5 Απριλίου.

Το εσπέρας της Παρασκευής 5 Απριλίου χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου και της Αναγνώσεως της Γ’ Στάσεως των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Αναλήψεως της ομώνυμης κωμοπόλεως της περιοχής της Χερσονήσου.

Το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης πόλεως Αγίου Νικολάου. Προ της Απολύσεως τελέστηκε το Εννεάμηνο Μνημνόσυνο του μακαριστού π. Γεωργίου Ατσαλάκη, διατελέσαντος επί σειρά ετών Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεως.

Back to top button