Ενημέρωση

Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος στην γιορτή αποφοίτησης των μαθητών του Γενικού Λυκείου Νεαπόλεως: «Η ζωή σας δεν αξίζει πολλά, αξίζει τα πάντα, γι’ αυτό ζήστε τη με ήθος και αγάπη»

Το εσπέρας της Πέμπτης 1 Ιουλίου ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος παρευρέθη στην γιορτή αποφοίτησης του Γενικού Λυκείου Νεαπόλεως. Με μια όμορφη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του Σχολείου, η Διευθύντρια κ. Μαρία Κωστάκη και οι Καθηγητές αποχαιρέτησαν τους μαθητές της Γ’ τάξεως του Λυκείου που ετοιμάζονται να ανέλθουν στην επόμενη βαθμίδα εκπαίδευσης.

Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τους Καθηγητές και τους μαθητές διότι κατόρθωσαν να καλλιεργήσουν μεταξύ των παραδειγματική διαγωγή και αξιοζήλευτη εμπιστοσύνη, που στο συγκεκριμένο Σχολείο έχει γίνει τρόπος ζωής. Διότι ο σκοπός ενός δημόσιου εκπαιδευτικού ιδρύματος δεν είναι να παρέχει μόνο εκπαίδευση αλλά και παιδεία.

Στον θερμό χαιρετισμό που απηύθυνε προς τους μαθητές ανέφερε: «Αγαπητά μας παιδιά, όλοι μας ζήσαμε μια διαφορετική και μια δύσκολη χρονιά. Σας αναζητήσαμε! Αναζητήσαμε τις φωνές σας! Μας λείψατε! Δεν πειράζει όμως, γιατί αυτή η χρονιά πρόσθεσε μια διαφορετική εμπειρία σε όλους μας, μικρούς και μεγάλους. Αυτή τη χρονιά μπορέσαμε να αξιολογήσουμε και να εκτιμήσουμε όλα όσα χάσαμε και όλα όσα δεν μπορέσαμε να κάνουμε.

Οι καθηγητές σας αλλά κι εσείς καταβάλατε πολλές προσπάθειες, έτσι ώστε να ανταποκριθείτε στις περιστάσεις. Οι καθηγητές σας προσπάθησαν, παρά τις πολλές δυσκολίες, να σας μεταδώσουν όχι μονάχα τις γνώσεις και τη διδακτέα ύλη, αλλά κυρίως το ήθος που κάνει τη διαφορά και μας κάνει να ξεχωρίζουμε ως πρόσωπα.

Αυτό το ήθος να το διατηρήσετε, γιατί αυτό είναι που μας κάνει ξεχωριστούς. Μας κάνει να ζούμε ανθρώπινα, μας κάνει να αγαπάμε, μας κάνει να ζούμε σε κοινωνία με τους συνανθρώπους μας. Η ζωή σας δεν αξίζει πολλά, αξίζει τα πάντα! Γι’ αυτό να τη ζήσετε με ήθος και αγάπη. Μόνο με αυτά μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο προς το καλύτερο και να τον καμαρώνουμε όλοι.

Καλό καλοκαίρι, καλή επιτυχία, καλά αποτελέσματα στις εξετάσεις σας και η Παναγία να σας σκέπει και να σας βοηθάει πάντοτε!».

Εν συνεχεία, επέδωσε τους απολυτήριους τίτλους σπουδών στους μαθητές και τους ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία και να διατηρούν το θάρρος να αγωνίζονται για να βγαίνουν πάντοτε νικητές στις δοκιμασίες της ζωής.

Back to top button