Ενημέρωση

Στη συζήτηση για την διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών στα σχολεία ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος

Εποικοδομητική ήταν η συνάντηση που είχε ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος με τους Καθηγητές Θεολόγους των σχολείων της πόλεως του Αγίου Νικολάου το εσπέρας της Πέμπτης 29 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της πόλεως.

Στην συζήτηση με τους Καθηγητές ο Σεβασμιώτατος αντήλλαξε σκέψεις και προβληματισμούς σχετικά με την διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της περιοχής, ενώ τοποθετήθηκε και επί των προκλήσεων και των δυσκολιών της σύγχρονης εποχής με τις οποίες έρχεται πολλάκις αντιμέτωπη, ώστε να χωλαίνει την μεταλαμπάδευση του ορθοδόξου φρονήματος. Οι Θεολόγοι με την σειρά τους εξέφρασαν την αγωνία και την ανησυχία τους σχετικά με την υποβάθμιση του μαθήματος ως προς τη μέθοδο της διδακτικής του.

Στο πέρας της συζητήσεως προτάθηκαν διέξοδοι ώστε να συνεχισθεί η απρόσκοπτη και η αδιάλειπτη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών, τονίσθηκε δε η αξία της βιωματικής εμπειρίας που χρειάζεται να έχουν οι μαθητές, καλλιεργώντας με την βοήθεια του Καθηγητή Θεολόγου τη σχέση τους με την Εκκλησία και τον Χριστό.

Back to top button