Ενημέρωση

Συνάντηση Περιφερειάρχη – φορέων στο Οροπέδιο Λασιθίου για το αναπτυξιακό σχέδιο της περιοχής

Τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης στα έργα υποδομής και ανάπτυξης του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε συνάντηση-σύσκεψη εκπροσώπων της Εκκλησίας, φορέων και παραγωγικών τάξεων που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης στο Τζερμιάδω στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Μάλιστα στην συνάντηση που συζητήθηκε το Αναπτυξιακό σχέδιο της περιοχής υπογράφηκε παράλληλα προγραμματική σύμβαση 500.000 ευρώ από τον Περιφερειάρχη για άμεσες παρεμβάσεις στην ασφάλεια του οδικού δικτύου της περιοχής. Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στον ορεινό δήμο, δόθηκε έμφαση τις υποδομές (επαρχιακό-αγροτικό οδικό δίκτυο, άρδευση, ύδρευση αποχέτευση), αλλά και έργα – παρεμβάσεις στον αγροτικό τομέα, τουρισμό, πολιτισμό, παιδεία, υγεία -πρόνοια, αθλητισμό, στα παραδοσιακά χαρακτηριστικά  της περιοχής με τους ανεμόμυλους και το Δικταίο Άντρο, έργα που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων, και θα τονώσουν την τοπική οικονομία.

Εκ μέρους της Τοπικής Εκκλησίας παρέστησαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου Πανοσιολ. Αρχιμ. Τίτος Ταμπακάκης και ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Κρουσταλλένιας Πανοσιολ. Αρχιμ. Αρσένιος Καστρινάκης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button