Ενημέρωση

Τα φλέγοντα ζητήματα της τοπικής εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας κατέθεσε στη συζήτησή του με τον Σεβασμ. Μητροπολίτη κ. Γεράσιμο ο Προϊστάμενος της Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Λασιθίου

Με θέρμη υποδέχθηκε ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου, τον Προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λασιθίου κ. Αθανάσιο Κατσαγκόλη που τον επεσκέφθη στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου, συνοδευόμενος από τον τ. Πρόεδρο του Παγκρήτιου Συνδέσμου Θεολόγων και Γυμνασιάρχη Κριτσάς κ. Μιχαήλ Τσακιράκη. Μεταξύ των επακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση πάνω σε φλέγοντα θέματα της εκπαιδευτικής κοινότητας, ιδιαιτέρως δε για θέματα και προβλήματα που απασχολούν τη μαθητιώσα νεολαία και για τις αιτίες που τα προκαλούν.

Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον κο Κατσαγκόλη για το έργο που επιτελεί στον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας και της αγωγής και εξέφρασε ως Ποιμενάρχης της θεοσώστου Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου, την συμπαράσταση, την στήριξη και την αρωγή του σε κάθε σκόπελο που στέκεται εμπόδιο στην ομαλή λειτουργία του εκπαιδευτικού έργου στο Νομό Λασιθίου.

Στο πέρας της συναντήσεως οι κ.κ. Α. Κατσαγκόλης και Μ. Τσακιράκης έλαβαν ως δώρο τον τόμο που εξεδόθη προνοία του Σεβασμ. Μητροπολίτου κ. Γερασίμου και αφορά στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν το παρελθόν έτος στην καθ’ ημάς Ιερά Μητρόπολη, με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως (1821-2021), ένα πόνημα που αναδεικνύει την άψογη συνεργασία Κράτους-Εκκλησίας για την απελευθέρωση από τον οθωμανικό ζυγό.

Back to top button