Ενημέρωση

Το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Αρχιμανδρίτου Δαμιανού Μπελέρη

Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ιεράς Μονής Κρουσταλλένιας, στο Οροπέδιο Λασιθίου.

Προ της απολύσεως τελέσθηκε το μνημόσυνο του μακαριστού Αρχιμανδρίτου Δαμιανού Μπελέρη, αδελφού και συλλειτουργού εν τη Ιερά ταύτη Μονή γενομένου, επί τη παρελεύσει ενός έτους από την προς Κύριον εκδημία του.

Ο Σεβασμιώτατος ανέφερε για τον εκλιπόντα: «Με συγκίνηση τελούμε σήμερα το μνημόσυνο του πεφιλημένου και αγαπητού αδελφού μας π. Δαμιανού, ο οποίος για πολλές δεκαετίες υπηρέτησε τη Μονή της μετανοίας του, τη Μονή της Παναγίας Κρουσταλλένιας, την Ιερά Μονή Βιδιανής την οποία διηκόνισε ως Ηγούμενος, καθώς και πολλές Ενορίες του Οροπεδίου.

Αγαπητοί Πατέρες και αδελφοί, ο π. Δαμιανός ήταν ένας άνθρωπος που αγαπήθηκε τόσο πολύ από όλους, ήταν ένας άνθρωπος χαμογελαστός που είχε να πει για όλους έναν καλό λόγο. Αφιέρωσε όλη του τη ζωή στον Χριστό και εκείνο που τον διέκρινε ήταν η καλοσύνη και η παιδικότητά του, έκανε δηλαδή πράξη αυτό που ζητάει από όλους μας ο Χριστός, να γίνουμε παιδιά για να κερδίσουμε την Βασιλεία των Ουρανών.

Πάντοτε θα τον θυμόμαστε, πάντοτε θα προσευχόμαστε ο Θεός να τον κατατάξει μεταξύ των Αγίων και των δικαίων και πάντοτε να παραδειγματιζόμαστε από τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπιζε τις δοκιμασίες και τις ασθένειες στη ζωή του. Ας είναι αιωνία η μνήμη του».

Back to top button