Ενημέρωση

Η εορτή του Αγίου Νεκταρίου, Μητροπολίτου Πενταπόλεως του Θαυματουργού

Ο Άγιος Νεκτάριος, Μητροπολίτης Πενταπόλεως, είναι πολύ αγαπητός στους χριστιανούς μας, γιατί σήκωσε τους βαρείς σταυρούς την αρχιερωσύνης του με υπομονή και ταπείνωση μέχρι το τέλος της ζωής του. Γι΄αυτό αποτελεί μεγάλο στήριγμα και απαντοχή όλων εκείνων που συνέχονται απο πειρασμούς και δοκιμασίες. Στην Ιερά Μητρόπολή μας τιμάται ιδιαιτέρως. Όπου υπάρχει Ιερός Ναός στην μνήμη του, ο ευσεβής λαός μας προστρέχει για να λάβει φως από τον πολύφωτο αυτόν αστέρα του νοητού στερεώματος της Εκκλησίας μας. Ο Άγιος Νεκτάριος, επίσης, είναι συνδεδεμένος με την Ιερά Μητρόπολή μας γιατί σπούδασε με υποτροφία του Αντωνίου Παπαδάκη, εκ του Ψυχρού Οροπεδίου καταγομένου, μεγάλου Ευεργέτου του Πανεπιστημίου των Αθηνών.

Ο Άγιος Νεκτάριος εορτάστηκε λαμπροφόρως στην Ενορία των Μαλίων, όπου το αριστερό κλίτος του Ι. Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, τιμάται επ’ ονόματι του Αγίου. Του Πανηγυρικού Εσπερινού, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, ο οποίος ομίλησε καταλλήλως για τον πορεία και τον ένθερμο ζήλο του Αγίου Νεκταρίου, ο οποίος παρόλες τις συκοφαντίες και τους διωγμούς, παρέμεινε πιστός στον Χριστό. Η ζωή του, προσέθεσε, μύριζε λιβάνι, χαρακτηριζόταν από την απλότητα και την  ταπείνωση, γι’ αυτό και κέρδισε τον αμαράντινο της δόξης στέφανον, κατέκτησε την αγιότητα και πρεσβεύει  για όλους εμάς τους πεπτωκότας ανθρώπους.

Την κυριώνυμο ημέρα, ο Σεβασμιώτατος, ιερούργησε στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Νεκταρίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως, όπου εκτίθεται απότμημα ιερού λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου και τέλεσε τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτου Πέτρας κυρού Νεκταρίου.

 

Back to top button