Ενημέρωση

Η εορτή του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Αντωνίου του Μεγάλου και καθηγητού της ερήμου

Με κατάνυξη και ευλάβεια εορτάστηκε η μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Αντωνίου του Μεγάλου και Καθηγητού της ερήμου, στον Ιερό ομώνυμο Ναό του, στην πόλη του Αγίου Νικολάου.

Στον πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, ο οποίος ανέλυσε τον βίου του Οσίου, ο οποίος όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: “Ο Όσιος Αντώνιος κοπίασε σωματικά και πνευματικά, καθ’ όλη την διάρκεια του βίου του για να κερδίσει την αγιότητα και την Βασιλεία του Θεού. Γι’ αυτό και η Εκκλησία τον ονόμασε “Μέγα”. Ήταν Μέγας στην άσκηση, Μέγας στην προσευχή, Μέγας στην αφιέρωσή του στον Θεό. Ήταν εμπνευστής του ασκητικού μοναχισμού και Γέροντας πολλών ψυχών, που ποθούσαν να ενωθούν με τον Θεό. Ο Όσιος Αντώνιος επόλισε την έρημο, φώτισε τα σκότη του κόσμου τούτου και πολέμησε με σθένος τις πανουργίες του αρχεκάκου διαβόλου. Αυτού του Οσίου, πρόσθεσε, πρέπει να γίνουμε μιμητές για να απαλλαγούμε από τα πάθη και τις αδυναμίες που μας κυκλώνουν και μας συμπνίγουν…”

Την κυριώνυμο ημέρα της Εορτής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας χοροστάτησε στην Θεία Λειτουργία, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου, στο ομώνυμο χωρίο.

Back to top button