Ενημέρωση

Η Ι. Πανήγυρις του Γενεσίου της Θεοτόκου στην Ι. Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Παναγίας “Κεράς” Καρδιωτίσσης

Με πολλή κατάνυξη και ευλάβεια πανηγύρισε η Ι. Μονή Παναγίας Καρδιωτίσσης “Κεράς” την Θεομητορική Εορτή του Γενεσίου της Υπεραγίας Θεοτόκου. Των Ιερών Ακολουθιών προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος, ο οποίος απευθυνόμενος στο πολυπληθείς προσκυνητές τόνισε την ιστορικότητα της Ιεράς Μονής Κεράς και την προσφορά της στο Γένος και τον κάθε άνθρωπο που εισέρχεται σε αυτή ως ταπεινός προσκυνητής, για να βρει ανάπαυση και χαρά κοντά στην χάρη της Παναγίας και το θαυματουργή εικόνα της.

Επίσης, μεταξύ άλλων, ανέφερε: “Η γέννηση της Παναγίας μας είναι αιτία παγκοσμίου χαράς, γιατί η Υπεραγία Θεοτόκος έγινε αιτία να έρθει στον κόσμο όχι απλώς ένα παιδί, αλλά ο Υιός και Λόγος του Θεού. Έγινε αιτία να γεννηθεί στον κόσμο ο Σωτήρας και Λυτρωτής των ανθρώπων, ο οποίος έπαυσε τη λύπη που προκάλεσε στους ανθρώπους η αμαρτία και η απομάκρυνσή τους από το Θεό…”

…Η Παναγία δια της γεννήσεως του Υιού της, του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, έγινε αιτία να λάβουν όσοι πιστεύουν σ’ Αυτόν τη δική Του χαρά, την οποία όπως ο ίδιος ο Χριστός διαβεβαίωσε τους μαθητές του, κανείς δεν μπορεί να τους την αφαιρέσει. Και αυτό είναι η πιο σημαντική αιτία της χαράς, την οποία έφερε η γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου…

… Η Παναγία είναι η χαρά για όλους μας, γιατί είναι Εκείνη, η οποία ως άνθρωπος έζησε και χαρές και λύπες. Είναι Εκείνη η οποία αντιλαμβάνεται τα προβλήματα όλων μας, όπως η κάθε μητέρα αντιλαμβάνεται τα προβλήματα και τις δυσκολίες των παιδιών της. Επομένως, καταφεύγοντας σε Αυτήν που είναι η παγκόσμια χαρά, έχουμε όντως εξασφαλίσει την πραγματική χαρά την οποία κανείς δεν μπορεί να μας στερήσει. Είναι η χαρά που δίνει η Παναγία, που δίνει ο Χριστός μας, που είναι ευλογημένη, διότι είναι η χάρη του Θεού στη ζωή μας…”

Στην αρχιερατική Θεία Λειτουργία προσήλθε ο κ. Ιωάννης Σέγκος, Δήμαρχος Χερσονήσου, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο κ. Εμμανουήλ Ανυφαντάκη.

Back to top button