Ενημέρωση

Η Ιερά Πανήγυρις της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου στην Ι. Μονή Αγίου Γεωργίου Σεληνάρι

Με ξεχωριστή λαμπρότητα εορτάστηκε και εφέτος η μνήμη της Ανακομιδής των Ι. Λειψάνων του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου και Θαυματουργού, στην Ιερά και Σεβασμία Μονή Σεληναρίου.

Του Πανηγυρικού Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεράσιμος, ο οποίος στο κήρυγμά του παρεκάλεσε τους ευσεβείς πιστούς να προσευχηθούν στον Άγιο Γεώργιο να σταματήσει δια πρεσβειών του τους πολέμους και τις αιματοχυσίες που μαίνονται πάνω στην γη και ιδιαιτέρως στο Ισραήλ και στην Παλαιστίνη, όπου άμαχοι και αθώοι άνθρωποι χάνουν την ζωή τους από τους βομβαρδισμούς και τις συρράξεις.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ζωντανή παρουσία του Αγίου Γεωργίου στο ιστορικό μοναστήρι του, όπου συρρέουν καθημερινά πολλοί άνθρωποι, για να ασπαστούν την θαυματουργική εικόνα του και να ζητήσουν την βοήθειά του. “Ο Άγιος Γεώργιος είναι πολύ αγαπητός στους χριστιανούς μας γιατί είναι ο ελευθερωτής των αιχμαλώτων, ο υπερασπιστής των πτωχών και των ασθενούντων ο ιατρός. Είναι ο στρατιωτικός Άγιος που δεν θαμπώθηκε από την απαστράπτουσα στολή του. Προτίμησε την ομολογία και το μαρτύριο ενώπιον των αθέων, κερδίζοντας τον αμαράντινο της δόξης στέφανο και την αγιότητα…”   

Back to top button