Ενημέρωση

Ιερατική Σύναξη για την έκδοση των νέων ταυτοτήτων

Την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου, στο Εκκλησιαστικό Πνευματικό Κέντρο, του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Μεγάλης Παναγίας, πραγματοποιήθηκε Ιερατική Σύναξη, στην οποία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας επεξήγησε στους Κληρικούς, λεπτομερώς,  το Εγκύκλιο Σημείωμα της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης περί της εκδόσεως των νέων ταυτοτήτων, το οποίο εξεδόθη κατά την πρόσφατη Συνεδρία αυτής, την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου.

 Οι Ιερείς μέσα από τις ερωτήσεις τους προς τον Σεβασμιώτατο και την διαλογική συζήτηση,  κατενόησαν πλήρως το πνεύμα της Ιεράς Συνόδου περί των νέων ταυτοτήτων, ώστε να μπορούν να ενημερώσουν τους ενορίτες τους ορθώς και να λύσουν σχετικές απορίες τους.

Πριν την Ιερατική Σύναξη τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, επί τη μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Αρσενίου του Καππαδόκου, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, ο οποίος προ της Απολύσεως, απηύθυνε εόρτιες ευχές προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αυστρίας κ. Αρσένιο, γόνο της ευάνδρου Κρήτης και προς τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη Αρσένιο Καστρινάκη, Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Παναγίας Κρουσταλλένιας, Οροπεδίου Λασιθίου.

 

Back to top button