Ενημέρωση

Θ΄ Κυριακή του Λουκά στην Ενορία Μεταμορφώσεως Βρυσών

Την Κυριακή 19 Νοεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, ιερούργησε στον Ι. Ενοριακό Ναό της Θείας Μεταμορφώσεως Βρυσών, όπου και τέλεσε τον τεσσαροκονθήμερο μνημόσυνο του δεκαεννιάχρονου Ραφαήλ Ρουσάκη.

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος προς το ευσεβές εκκλησίασμα ανέφερε: “Η απουσία κάθε ανθρώπου αφήνει κενό στην ζωή μας.  Ο Απόστολος Παύλος όμως μας λέγει ότι ο πόνος των Χριστιανών δεν πρέπει να είναι όπως ο πόνος των άλλων ανθρώπων που δεν πιστεύουν στο Χριστό, γιατί εμείς πιστεύουμε στην μετά θάνατον ζωή και προσευχόμαστε σήμερα ο Κύριός μας να χαρίσει στον Ραφαήλ αυτήν την αληθινή ζωή, που συνεχίζεται πέραν του τάφου.

 . Το μεγαλύτερο δώρο που μπορούμε να προσφέρουμε στο Ραφαήλ είναι η προσευχή μας και τα μνημόσυνα που τελούμε για την ανάπαυση της ψυχής του. Ο Ραφαήλ που βρίσκεται στην αγκαλιά του Χριστού θα ανταποκρίνεται σε αυτήν την προσευχή μας και  θα αισθανόμαστε την παρουσία του, γιατί  ο κόσμος αυτός επικοινωνεί με την αιωνιότητα. Η προσευχή είναι πάνω απ’  όλα γιατί ενσταλάζει τη χάρη του Θεού στις ψυχές μας, μας δίνει δύναμη. Με την προσευχή δεν ξεχνιέται ποτέ κανείς…”  

Back to top button