Ενημέρωση

Ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος στην Πανήγυρη του Ιερού Ναού Αγίου Ευσταθίου Νέας Ιωνίας

Κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμ. Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος, συνοδευόμενος από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη της Ιεράς Μητροπόλεώς μας π. Νικόδημο Κατρίνη, μετείχε της Πανηγύρεως του Ιερού Ναού της Νέας Ιωνίας που τιμάται στη μνήμη του Αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου.

Στον Ιερό Ναό φυλάσσεται απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Ευσταθίου, καθώς και το άφθαρτο σκήνωμα του Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου, Προστάτου και Εφόρου της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας.

Ο μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Εορτής τελέσθηκε το εσπέρας της Κυριακής 19 Σεπτεμβρίου, χοροστατούντος του Σεβασμ. Μητροπολίτου κ. Γερασίμου και συγχοροστατούντος του οικείου Ποιμενάρχου κ. Γαβριήλ.

Στη σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ καλωσόρισε με θερμά λόγια τον Σεβασμ. Μητροπολίτη κ. Γεράσιμο, τον οποίο και ευχαρίστησε για την τιμητική παρουσία του στην προσφυγική Ιερά Μητρόπολη της Νέας Ιωνίας.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου, τελέσθηκε Πανηγυρική Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμ. Μητροπολίτου Πέτρας κ. Γερασίμου και συλλειτουργούντος του Σεβασμ. Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ. Εκ του Ιερού Βήματος παρέστη συμπροσευχόμενος ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Ανέων κ. Μακάριος.

Το παρών έδωσαν η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου με μέλη του Δ.Σ. Νέας Ιωνίας, πρόεδροι και εκπρόσωποι Μικρασιατικών συλλόγων και τοπικών πολιτιστικών σωματείων και πλήθος ευλαβών προσκυνητών.

Τον Θείο Λόγο προς το ευσεβές εκκλησίασμα κήρυξε ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος, ομιλώντας περί του θαυμαστού μαρτυρικού βίου του Αγίου Ευσταθίου, ενώ ορμώμενος από τις αρετές και τα χαρίσματα του αγαπητού Αγίου, ανεφέρθη στις προϋποθέσεις της αποκαλύψεως της χάριτος και των θείων δωρεών στους ανθρώπους.

Στο πέρας της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Σεβασμ. άγιο Αρχιερέα Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ για την ευγενική πρόσκλησή του να μετάσχει της λαμπράς αυτής Πανηγύρεως των Αθηνών.

Back to top button