Ενημέρωση

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας στις λατρευτικές εκδηλώσεις των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων των εν Ρεθύμνη μαρτυρησάντων

Το εσπέρας της 28ης Οκτωβρίου, επί τη μνήμη των Αγίων τεσσάρων Νεομαρτύρων των εν Ρεθύμνη μαρτυρησάντων, πραγματοποιήθηκε ο Μεθέορτος Εσπερινός και η καθιερωμένη Λιτάνευση των Τιμίων Καρών των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων  στην πόλη του Ρεθύμνου.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κνωσού κ. Μεθόδιος, Βοηθός παρά τω Αρχιεπισκόπω Κρήτης, ενώ στη Λιτάνευση έλαβαν μέρος οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος και Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Βαβυλώνος κ. Θεόδωρος εκ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και Κνωσού κ. Μεθόδιος, καθώς και ο οικείος Ποιμενάρχης κ. Πρόδρομος.

Μετά το πέρας της Λιτανεύσεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτη κ. Πρόδρομος, από τα προπύλαια του Ιερού Ναού των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων, εξέφρασε λόγους ευγνωμοσύνης και ευχαριστίας προς τους Σεβασμιωτάτους και Θεοφιλεστάτους Αρχιερείς, τον Πανοσιολογιώτατο Μέγα Ιεροκήρυκα του Οικουμενικούς μας Πατριαρχείου κ. Πανάρετο και τους κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και άλλων Εκκλησιαστικών Επαρχιών της Κρήτης που προσήλθαν, τον Εκπρόσωπο της Κυβερνήσεως, Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννη Κεφαλογιάννη, και όλους τους Τοπικούς Άρχοντες, τον Φιλόχριστο Ελληνικό Στρατό, τιμητικό άγημα του οποίου συνόδευσε την Ιερά Λιτάνευση, τη Φιλαρμονική του Δήμου Ρεθύμνης, τους Παραδοσιακούς Φορείς και Συλλόγους και εν γένει προς όλους όσοι συμμετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις του διημέρου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Πρόδρομος τόνισε, μεταξύ άλλων, την σπουδαιότητα του επερχόμενου επετειακού έτους 2024, κατά το οποίο συμπληρώνονται 200 χρόνια από τη μαρτυρική τελείωση των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων μας, και απηύθυνε γενική πρόσκληση,  να συνεορτάσουμε «ἐν ἑνὶ στόματι καὶ μιᾷ καρδίᾳ» τη Μεγάλη αυτή Επέτειο για το Ρέθυμνο και ολόκληρη την Κρήτη.

Back to top button